Wij helpen je graag!

 • Eerste gebruik i-Flipbook

  Is het "Gratis Trial" account echt gratis?

  Ja, dit is helemaal gratis. Je kunt het i-Flipbook met alle functionaliteiten 30 dagen leren kennen. We helpen je ook met het ontdekken van i-Flipbook zodat wanneer je tevreden bent je online je betaalde licentie kan aanvragen.

  Wat gebeurt er na 30 dagen van het proefaccount?

  Dan stopt jouw proefaccount automatisch. Maar je kan hem natuurlijk ook upgraden en blijven gebruiken.

  Is het ook mogelijk om een mini i-Flipbook als "banner" op mijn website te zetten?

  Ja, dit noemen wij een "teaser". Die kan geplaatst worden op bijvoorbeeld jouw website zodat bezoekers zien dat er een online folder of magazine is waarop ze kunnen klikken. Zie hier een voorbeeld van een teaser.

  Kan een klant van mij wanneer het i-Flipbook wordt gelezen hem ook printen?

  Ja dat kan. En er kan nog veel meer! Kijk maar bij de functionaliteiten. Overigens zijn functies zoals printen ook uit te zetten in het Dashboard. Hier zijn meer functies, zoals bijvoorbeeld downloaden, naar wens aan en uit te zetten.

  Doet het i-Flipbook het ook goed op Tablets (iPad) en een mobiele telefoon?

  Ja, i-Flipbook is gemaakt voor alle platformen. Dus of je hem nu leest op je computer thuis, op je mobiel of op je iPad / Tablet, i-Flipbook doet het altijd. Echter het uploaden, aanpassen en/of bewerken van het i-flipbook gaat beter op een laptop en/of desktop. Daar is de Tablet weer minder geschikt voor.
 • Tijdens het gebruik van i-Flipbook

  Kan ik het i-Flipbook op mijn eigen website zetten, of in de e-mail?

  Ja dit is mogelijk. Je kunt jouw i-Flipbook op jouw website of social media plaatsen.

  Ga hiervoor in het Dashboard en klik bij het i-Flipbook op Embedden. Hier zie je nu een venster met Embedden. (Embedden is in dit geval het integreren van een (deel van) van een externe webpagina in een eigen webpagina (of email). Kies de afmeting en plaats vervolgens de code in bijvoorbeeld je website.

  Wellicht moet de bouwer van jouw website je hierbij helpen.

  Kan ik een mini i-Flipbook als "banner" op mijn website te zetten?

  Ja dat kan, dit noemen wij een "teaser". Die kan geplaatst worden op bijvoorbeeld je website zodat je bezoekers zien dat er een online folder of magazine is waarop ze kunnen klikken. Ga naar het dashboard, klik op Embedden bij een i-Flipbook en kies hier afmetingen bij de Teaser. Zie hier een voorbeeld van een teaser.

  Kan een klant van mij wanneer het i-Flipbook wordt gelezen hem ook printen?

  Ja dat kan. En er kan nog veel meer! Kijk maar bij de functionaliteiten. Overigens zijn functies zoals printen ook uit te zetten in het Dashboard. Hier zijn meerdere functies zoals bijvoorbeeld downloaden naar wens aan en uit te zetten.

  Hoe kan ik het bezoek meten met Google Analytics?

  Om te kunnen meten met Google Analytics moet jullie UA-code in het i-Flipbook geplaatst worden. Deze UA-code kunt u vinden nadat u ingelogd bent in Google Analytics. De code bestaat uit: de letters UA, dan 8 cijfers en dan nog 1 cijfer. Kopieer deze UA-code.
   
  Ga nu naar het dashboard van i-Flipbook. Klik hier bij een i-Flipbook dat u wilt meten met GA, op Aanpassen. Ga naar de laatste stap "SEO parameters". Hier zie je een veld "Google Analytics Code". Plak hier de complete code UA-code die je in Google Analytics gekopieerd hebt en kies voor opslaan.

  U kunt nu het Google Analytics bezoek in dit i-Flipbook meten.

  Klik hier om een "stap voor stap" handleiding te openen.

  Zoeken in tekst

  Klik linksboven op de loep. Hiermee kan je zoeken op 1 of meerdere woorden door het hele i-Flipbook. De woorden waar je op zoekt worden gearceerd. De kleur van de arcering is te wijzigen in een eigen kleur naar keuze. Dit kan bij stap 4 - Look & Feel - bij het uploaden of aanpassen van het i-Flipbook.

  Achtergrond aanpassen

  Het is mogelijk om de achtergrond van jouw i-Flipbook aan te passen, zodat je hem persoonlijk kunt maken. Dit kan door het instellen van een eigen kleur, of door een foto te uploaden die op de achtergrond te zien is. In stap 4 "Look & Feel", bij het uploaden van een PDF bestand, is het mogelijk om een kleur achtergrond in te stellen. Ook kan je hier een afbeelding uploaden. Bij een i-Flipbook die al geupload is kan dit ook altijd gewijzigd worden, klik hiervoor in het Dashboard op 'Aanpassen'.

  Logo plaatsen in jouw i-Flipbook

  Het is mogelijk om een eigen logo te plaatsen in jouw i-Flipbook. Dit logo dient niet groter te zijn dan 500 x 500 pixels. Bij voorkeur een PNG bestand met een transparantie achtergrond. Het logo wordt aan de linker kant naast de eerste pagina op een vaste positie boven aan de pagina gecentreerd weergegeven.

  I-Flipbook plaatsen in jouw website (embedden)

  Het is mogelijk om een i-Flipbook te plaatsen in jouw website. Hiervoor klik je op embedden in het dashboard. Daar heb je 3 mogelijkheden. 1: Directe link: dit is de link naar jouw i-Flipbook 2: Teaser: dit is de code voor jouw i-Flipbook teaser. Je kan zelf de afmeting aanpassen. 250 pixels breed is de minimale aanbevolen breedte. 3: Embedden: 

  Specificaties van het PDF bestand (Waaraan moet mijn PDF voldoen)

  Het PDF bestand wat geupload wordt, moet voldoen aan enkele specificaties. De maximale grootte van het bestand is 50Mb. Er kunnen maximaal 500 pagina's geupload worden. De beste resolutie is 72dpi, hoger is niet wensenlijk i.v.m. snelheid van i-Flipbook. Het uploaden van Spreads (= dubbele pagina's) is niet mogelijk: dus enkelvoudige A4 pagina's onder elkaar. Er mogen in de naam van de PDF geen leestekens voorkomen. (Uw i-Flipbook dient u 1 PDF bestand te bestaan met daarin alle pagina's, deze wordt tot i-Flipbook geconverteerd)

  Hoe groot mag mijn PDF zijn?

  Wij adviseren een PDF van <50MB. Dit om de snelheid van het i-Flipbook te waarborgen.

  Video plaatsen in het i-Flipbook

  Een video plaatsen in het i-Flipbook is heel eenvoudig. Je dient de embed code van de video te plaatsen. ("Insluiten" wordt dit genoemd bij Youtube, dus niet "Delen" selecteren). Alle zogenaamde iframe code kan worden geplaatst en dan wordt de video weergegeven in i-Flipbook.

  Kan mijn i-Flipbook ook op mijn eigen server draaien

  Nee dat is niet mogelijk. Hier hebben wij bewust voor gekozen. De voornaamste reden hiervoor is dat wij stabiliteit van onze service willen garanderen.

  Zijn mijn gegevens veilig?

  i-Tee media solutions garandeert dat jouw gegevens veilig zijn. Daarbij maken wij dagelijks een backup van jouw i-Flipbook. Dus het verliezen van gegevens is tot een minimum beperkt.

  Wordt i-Flipbook 'onderhouden' en zijn er updates?

  Ja, i-Tee media solutions is constant op zoek naar verbeteringen als het om onze producten gaat. Ook realiseren wij regelmatig updates voor onze producten.
 • Geavanceeerd

  Kan i-Flipbook ook op een specifieke pagina openen? Bijvoorbeeld pagina 12

  Ja, dat kan. Als je de link van jouw i-Flipbook hebt: http://www.i-flipbook.nl/nl_nl/flipbook/164-reisgids-flipbook.html dan plaatst u daarachter #12 dan opent dit i-Flipbook op pagina 12 als men de link direct aanklikt. http://www.i-flipbook.nl/nl_nl/flipbook/164-reisgids-flipbook.html#12
 • i-Flipbook opties

  HOTSPOTS - zelf jouw i-Flipbook interactief maken met links, video. e-mail links etc..

  Middels hotspots kan je als gebruiker specieke items van je i-Flipbook linken.
  Je kan hiermee een link maken van een foto / product / tekst.

  Hiervoor zijn er verschillende opties.

  1: Externe link
  Linken naar een andere website. (Open in je eigen i-Flipbook is mogelijk middels de optie Fancybox)

  2: Pagina
  Linken naar een andere pagina in jouw i-Flipbook. Hiermee kan je bijvoorbeeld jouw eigen inhoudsopgave linken naar de juiste pagina's.
  (Let op controleer de pagina nummers. i-Flipbook begint te tellen vanaf de eerste pagina van het i-Flipbook (de kaft))

  3: E-mail adres
  Link naar een e-mail adres. Hier kan je bijvoorbeeld linken naar een e-mail adres om informatie aan te vragen.

  4: Video
  Linken naar een video op Youtube, Vimeo of een andere videoplayer.

  Deze wordt in een Fancybox weergegeven.

  Instellingen Hotspots:

  - Kleur (link) hotspots aanpassen.
  Als je de kleur van de hotspots wilt aanpassen kan dit bij instellingen en dan opties. Daar kan je de linkkleur van de links in jouw i-Flipbook aanpassen. Je dient wil in de laatste stop op opslaan te klikken om deze wijziging aan te passen. (Let op deze kan niet transparant)

  - Hotspot aanpassen / verwijderen
  Klik op het icoontje naast jouw hotspot om deze aan te passen. Daar kan deze ook weer verwijderd worden.


   i-Flipbook-aanpassen-hotspot

  (N.B. Dit bewerken gaat niet met een Tablet)   Toon navigatie knoppen

  Met deze optie is het mogelijk om de navigatieknoppen van het i-Flipbook uit of aan te zetten.

  Link in i-Flipbook naar PDF bestand

  Met deze optie kan je de link naar het originele PDF aan en uitzetten. Dit kan handig indien je de PDF niet wilt laten downloaden.

  Automatisch bladeren

  Dit is een functie waarmee de lezer het i-Flipbook automatisch kan doorbladeren.

  Delen via sociale media

  Indien je deze functie aanzet kan je het bereik van jouw i-Flipbook vergroten. Lezers kunnen het i-Flipbook delen op social media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

  Nieuw is de optie om nu ook op Whatsapp te delen! (Alleen voor iPhone)

  Printen

  De lezer kan een pagina of een dubbele pagina van i-Flipbook afdrukken. Dit kan je ook uitzetten als het een "alleen lezen" i-Flipbook is.

  Zoekfunctie

  Deze functie is uniek voor de lezer. De lezer kan eenvoudig en makkelijk het  i-Flipbook doorzoeken op relevante content. Het zoekresultaat wordt razendsnel weergegeven en geaccentueerd.

  Zoomen

  Met deze optie kan de lezer inzoomen om details ook goed te kunnen lezen. Dit kan eventueel uitgezet worden.

  Vindbaar door zoekmachines

  Als je het i-Flipbook prive wilt houden dan kan je het vindbaar zijn voor de zoekmachines (Google) uitzetten. Dit is handig bij publicaties op intranets en bij andere media die intern dient te blijven in jouw organisatie.

  Pagina nummering

  Als er in jouw PDF al een paginanummering aanwezig is, dan kan je de pagina nummering die i-Flipbook genereert uitzetten.

  Knop 'Vergroten' bij teaser

  Als je de Teaser compleet wilt weergeven zonder de knop "vergroten" is dat middels deze optie aan te passen.

  Laad externe links in Fancybox

  De links (naar een andere webpagina / of naar een product in jouw webshop) wordt in een Fancybox (pop-up) weergeven. Dat heeft als voordeel dat mensen niet jouw i-Flipbook verlaten maar deze blijven lezen. Dit kan je aan en uitzetten.

  Behoud eigen hotspots bij nieuwe conversie

  De exacte locatie van de reeds aangebrachte hotspots blijft behouden na het uploaden van een nieuwe versie van jouw PDF / i-Flipbook.

  Teaser instellingen

  Teaser bestemmings URL:
  Hier kan je de pagina URL op jouw website invullen waar de teaser van het i-Flipbook heen moet linken. 


  Teaser tekst:
  Je kan zelf de tekst welke nu standaard is: "vergroten" aanpassen. Naar een tekst die het beste bij jouw i-Flipbook teaser past.